Kako izgleda pozadina vašeg radnog stola? Vjerojatno kao na donjoj slici.  A tu su još i razne žice i kablovi za punjenje vaših iPad-a, iPod-a, iPhone-a, fotoaparata, kamera itd.

kablovi_ispod_Stola

Idemo to srediti!!! 🙂

Prije nego što krenete s procesom dovođenja u red vaših kablova, isključite računalo i ostale uređaje te razmrsite žice. Zatim, uzmite naljepnice (tzv. cable-flags), napišite na njima ime uređaja kojem pripadaju i omotajte naljepnicu oko kabla. Dobro mjesto za označavanje vaših kablova i žica je na krajevima, ili na mjestu gdje kabel uključujete u električnu napravu ili u utikač (odnosno produžni). us-bread-clips

Kao što vidite, ne morate ništa kupovati, možete iskoristi markice za zatvaranje vrećica od tost kruha ili nekih tjestenina i žitarica (cereals).

Za uređaje koje ne koristite često, kablove možete organizirati i pomoću praznih rola toaletnog papira. Samo na njima napišite čemu pripadaju i više nikada nećete imati kaos u ladicama.

cords_s

Kada uspijete raspetljati i označiti svoje kablove, krenite s organiziranjem. Bez puno truda i novaca, upotrijebite ove kvačice za papir kao u primjeru na sljedećim slikama.

670px-Hide-Your-Hanging-Computer-Cables-Step-4  Contain-Your-Cords-with-Binder-Clips

 

 

 

 

 

 

Ove kvačice možete iskoristiti i za sve one kablove koji vam neprestano padaju sa stola.

kvacice za kablove

A u istu svrhu možete koristiti i male držače za kablove, tzv. Cabe Drops. Dolaze u cool bojama, a neće natrpavati vaš radni stol!

CableDrops

 

Kablove od mobitela, mp3-eva i slušalica koje nosite po svojim torbicama i aktovkama jednostavno je oprganizirati s tzv. Bobino Cord Wraps na koje se kablovi mogu  omotati.  Možete ih naći u tri veličine kako biste mogli organizirati kablove od mp3-a i slušalica, USB kablove, ali i deblje kablove od laptopa.

bobiinoCordWraps1005302G_x

Najljepše je u svemu ovome što kao rezultat imate organizirane kablove, vaš radni stol izgleda organiziranije, a moći ćete i usisati svu prašinu i mucice!

Pokušajte s ovim savjetima i javite mi kako su funkcionirali kod vas te da li su vam pomogli da organizirate svoje kablove.

Svi proizvodi mogu se nabaviti preko www.amazon.com ili u bolje opremljenim prodavaonicama elektroničke opreme.