U tjednu iza Uskrsa započet će s djelovanjem nova javna grupa na Facebooku – IN&Out detoksikacija doma (https://web.facebook.com/groups/359158044700703/about/). Riječ je o jednoj vrsti detoksikacije doma koju sam nazvala njegujući minimalizam.

Ovu sam grupu otvorila kako bi vas potakla da ovog proljeća, između ostalog, napravite i detoksikaciju vašeg doma. To znači da se riješite svih suvišnih stvari te da svoj dom pretvorite u miran prostor u kojem ćete se osjećati slobodno i ugodno.

Kod njegujućeg minimalizma ne radi se o tome da posjedujemo malo stvari; radi se tome da smo zadovoljni s onim što imamo i da ne želimo više. Radi se o tome da IMAMO PRAVE STVARI IZ PRAVOG RAZLOGA, te da VOLIMO STVARI kojima smo okruženo, da kad ih pogledamo u nama bude lijepe i tople osjećaje.

Atmosfera u vašem domu vitalna je za vaš osjećaj blagostanja kao i blagostanje onih koji žive s vama. Dopuštajući neredu da se gomila, samo pozivate više nereda i stresa u svoj prostor. A svi u biti želimo stvoriti dom koji je utočište od vanjskog svijeta, mjesto za kvalitetno vrijeme s obitelji i mjesto za opuštanje. Da bi se postigao ovaj izgled i osjećaj za naš dom mi stalno moramo procjenjivati što je to što biramo da ostane unutar njega.

U ovoj grupi svaki ponedjeljak dobivati ćete 1-2 zadatka što organizirati u pojedinoj prostoriji doma u tom tjednu. Nije važno u kakvom je stanju vaš dom na početku. Za svaku prostoriju je predviđeno mjesec dana za organiziranje. Za neke zadatke koje će biti zadani trebati će vam 10 do 30 minuta, a za neke više dana. Nije važno koliko vremena vam treba, već da se svakom zadatku posvetite maksimalno. S obzirom da nema svaki dan zadataka, nemate pritisak da ih MORATE pod stresom odraditi.

Svrha tih zadataka nije kontrolirati vaš život. Nitko vas neće osuđivati koliko dobro se pridržavate ovih savjeta. Nemojte se opterećivati ako koji dan ne ispunite zadatak. Nastavite sutradan i uskoro ćete biti zadovoljni s onim što ste postigli.

I ako želite, podijelite s nama svoje rezultate.

Vaša Kristina